Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کتاب «بمبی در کابین» روایتی از حماسه خلبان شهید سرلشکر عباس دوران است که به قلم سید حکمت قاضی میرسعید نوشته و در انتشارات صریر منتشر و به بازار اراده شده است. تاریخ انتشار: 10:41 - 05 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۵۱۲۱

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبر گزاری میزان، کتاب «بمبی در کابین» حماسه خلبان شهید سرلشکر عباس دوران،  تالیف سید حکمت قاضی میرسعید، به روایت زندگی خلبان شهید «عباس دوران» که از سربازان امام زمان (عج) و پاکبازی از یاران ابراهیم زمان بود، می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرلشکر خلبان شهید عباس دوران در سال ۱۳۲۹ در شهرستان شیراز در یک خانوادهٔ مذهبی متولد شد و بعد از اتمام دوران ابتدایی و دبیرستان، در سال ۱۳۴۸ در فرماندهی مرکز آموزش‌های هوایی استخدام شد. در سال ۱۳۴۹ به دانشکدهٔ خلبانی نیروی هوایی رفت و پس از گذراندن دوران مقدماتی پرواز در ایران، در سال ۱۳۵۱ برای تکمیل دورهٔ خلبانی به آمریکا سفر کرد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

او ابتدا در پایگاه «لکلند» دورهٔ تکمیلی زبان انگلیسی را گذراند و سپس در پایگاه «کلمبوس» توانست فن خلبانی و پرواز با هواپیما‌های بونانزا، تی ۴۱ و تی ۳۷ آموزش ببیند. بعد از گرفتن نشان خلبانی خود در سال ۱۳۵۲ به ایران آمد و به عنوان خلبان هواپیمای اف ۴ ابتدا در پایگاه یکم شکاری و سپس در پایگاه سوم شکاری مشغول به کار شد.

خلبان شهید عباس دوران همواره در عملیات جنگی پیشتاز بود و برای دفاع از میهن اسلامی و حفظ و حراست آن تلاش می‌کرد. او سرانجام در سحرگاه روز ۳۰ تیرماه سال ۱۳۶۱ که لیدری دستهٔ پرواز را بر عهده داشت، به قصد ضربه زدن به شبکهٔ دفاعی و امنیتی نفوذناپذیر مورد ادعای صدام به همراه پنج نفر از با مهارت‌ترین خلبانان نیروی هوایی به پالایشگاه «الدوره» حمله کردند و قلب حاکمان عراق را بمباران کردند.

هنگام بازگشت، هواپیمای لیدر توسط موشک دشمن مورد اصابت قرار گرفت و شهید دوران اگرچه اجازهٔ ترک هواپیما را به همرزم خلبانش در کابین عقب داد، اما خود به رغم اینکه می‌توانست با استفاده از چتر نجات، سالم بماند، برق آسا هواپیمایش را بر متجاوزان زد و از اجرای اجلاس سران غیرمتعهد‌ها به ریاست صدام در بغداد جلوگیری کرد.

پس از سال‌ها انتظار در تیر ماه سال ۱۳۸۱ بقایای پیکر شهید دوران به کشور ایران منتقل شد و در پنجم مرداد سال ۱۳۸۱ در مراسمی رسمی در میدان صبحگاه ستاد نیروی هوایی تشییع شد. پیکر مطهر آن شهید تیزپرواز برای خاکسپاری به زادگاهش شیراز انتقال یافت.

در بخشی از کتاب بمبی در کابین می‌خوانیم:

ساعت ۹ صبح تازه از خواب بلند شده بودم و در حال صبحانه خوردن بودم که سروان میر، یک فراگ پروازی آورد و گفت که باید به این ماموریت برویم. عده‌ای از خلبانان بودند که گفتم اینجا خطرناک است، به خصوص برای این نوع بمب، چون باید بالا بیایم و به خصوص که میر تا به حال بمب ماوریک نزده بود. به سرگرد ضرابی هم گفتم، ولی او گفت که ماموریت باید انجام شود و امروز تانکر هم ندارند. می‌توانید بمب از نوع دیگری ببرید و آن‌ها می‌دانستند نوع دیگر بمب به منظور ارتفاع پایین رفتن است که به هیچ عنوان نمی‌رسیم.

بالاخره با ناراحت شدن میر که دلش می‌خواست اولین پرواز کابین جلو جنگی خود را با ماوریک شروع کند و از طرف دیگر سرگرد محققی در پرواز گذشته او گفته بود که ضعیف است، ولی مجبور بودیم که ماموریت را انجام دهیم.

بعد از بریف کامل، مسیر رفتن را مانور روی هدف با این بمب و تهدیدات شدید منطقه و قبول کردن سروان میر به طرف هدف بلند شدیم. مسیر را تا نفت‌شاه با ارتفاع ۲۰۰۰۰ پا رفتیم با سرعت کم. قابل توجه است که ماموریت قبلی من تقریباً همین‌جا بود، گفتم که در آن ماموریت چند موشک به طرف ما آتش کردند که شانس آوردیم و به ما نخورد.

بعد از نفت‌شاه ارتفاع را سریع کم کردیم و در ارتفاع ۱۰۰ پایی و سرعت ۵۰۰ نات پرواز کردیم. در جنگلی در حدود ۱۰ مایلی هدف «PUP UP» کردیم و شماره ۲ سمت چپ من بود و بعد از ارتفاع ۹۰۰۰ پا شروع به پایین آمدن کرد و با دیدن هدف خیلی خوشحال شدم. به او گفتم و او هم جواب داد که دیده است.

بعد از زدن چهار تانک که همه منفجر شدند، از سمت راست برگشتیم و صدا زدم که شماره ۲ دیگر جلو نرو، چون آتش زیاد است و نمی‌خواهد تمام موشک ماوریک خود را بزنی، ولی کابین عقب می‌گفت که بعد از زدن دومین بمب، دو موشک به طرف ما آمد که یکی از آن‌ها به شماره ۲ خورد و هواپیمای او را تا برخورد با زمین نگاه کرده و آن‌ها موفق به بیرون پریدن نشدند و در آن موقع به من نگفته، چون فکر کرده من ناراحت می‌شوم.

 انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انتشارات سوره مهر خلبان شهید عباس دوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۲۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز نخستین کاروان زائران حج عمره

مدیرکل فرودگاه‌های استان فارس گفت: این پرواز شامل ۳ کاروان ۸۵ نفره زائرانی از استان‌های فارس، کهکیلویه و بویر احمد و بوشهر بود که از فرودگاه شهید دستغیب شیراز عازم مدینه شد.

به گفته کشاورز: پرواز برگشت این زائران ۲۲ اردیبهشت از جده به فرودگاه بین المللی شهید دستغیب شیراز انجام می‌شود.

مدیر حج و زیارت فارس گفت: اعزام زائران عمره مفرده کاروان‌های حج تمتع امسال تحت عنوان "کاروان‌های حرم تا حرم همراه با شهدا "به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

زینلی افزود: اعزام‌های بعدی حج عمره بعد از برگزاری حج تمتع صورت می‌گیرد.

مدیر حج و زیارت فارس همچنین از اعزام نخستین کاروان حج تمتع از فرودگاه بین المللی شهید دستغیب شیراز از نیمه اول خرداد خبر داد.

به گفته او، حج تمتع امسال ۲۴ کاروان با ظرفیت ۳ هزار و ۲۵۰ نفر از استان فارس و یک کاروان ۱۲۰ نفره از کهگیلویه و بویراحمد از فرودگاه دستغیب عازم سرزمین وحی می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پایان ۳۸ سال فراغ و دوری خانواده شهید عباس رمضانی + تصاویر و جزئیات
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران به خاک سپرده شدند
  • تشییع دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران
  • ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی
  • تشییع شهدای تازه تفحص شده همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) در اصفهان
  • تقدیر شهردار گناباد از مجموعه مدرسه فنی حرفه ای شهید عباسپور
  • اعلام خبر شناسایی پیکر شهید عباس رمضانی
  • پرواز نخستین کاروان زائران حج عمره
  • پیکر شهید عباس رمضانی پس از ۳۸ سال شناسایی شد
  • «آدرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد